Στο έλεος των Ιταλών κυνηγών η Ήπειρος – Ανατριχιαστική φωτογραφία




Police-Voice blog ➤

Ο νέος μεγάλος κίνδυνος για την πανίδα της Ηπείρου έρχεται από την γειτονική Ιταλία και φέρεται πως… μπλεγμένοι σε αυτή την «επιδρομή» είναι και Έλληνες.
Η Ήπειρος βρίσκεται στο έλεος των Ιταλών κυνηγών καθώς η μεγάλη λεηλασία έχει ξεκινήσει ήδη και αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες.

Οι Ιταλοί δεν έρχονται για να κυνηγήσουν, αλλά για να ρημάξουν τα πάντα…. Αυτό τονίζουν όσοι γνωρίζουν καλά την κατάσταση και συχνά ανταμώνουν στους κυνηγότοπους με τους πάνοπλους Ιταλούς.
Οι επιδρομές των Ιταλών άλλωστε ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν την γειτονική Αλβανία στην απαγόρευση του κυνηγιού για μία διετία.
Στην Ήπειρο, βασικό προορισμό των Ιταλών αποτελούν η Θεσπρωτία και η Πρέβεζα. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Φεβρουάριο φτάνουν κατά ομάδες και δεν αφήνουν τίποτα στο πέρασμά τους.
«Έρχονται και δεν αφήνουν ούτε πούπουλο…».
Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε κυνηγός από την περιοχή της Πρέβεζας, ο οποίος μίλησε στο Epiruspost.gr.
Αγανακτισμένος ο ίδιος από όσα έχουν δει τα μάτια του τα προηγούμενα χρόνια, τονίζει ότι έχει κάνει σειρά εγγράφων κι αναφορών σε συλλόγους και ομοσπονδίες μέχρι και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Απάντηση δεν πήρε ποτέ.
«Είναι πάνοπλοι. Μαζί τους έχουν μηχανές. Η μία μηχανή βγάζει τα φτερά από τα πουλιά και η δεύτερη τα κάνει κιμά. Φεύγουν με τον κιμά από δω. Δεν κοιτάζουν τι σκοτώνουν. Από τσίχλες μέχρι σπουργίτια. Δεν αφήνουν ούτε πούπουλο…», τονίζει αγανακτισμένος για να συμπληρώσει πως ακόμη και το γάλα για τον καφέ τους το φέρνουν από την Ιταλία. Άρα όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να κερδίζει κάτι ο τόπος είναι γελασμένοι.
Οι πρώτες επιδρομές των Ιταλών είχαν εντοπιστεί προ πενταετίας στην περιοχή της Θεσπρωτίας. Με την ίδια μέθοδο και τακτική. Από τότε κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται και χειρότερα.
Εξήντα πέντε χρονών είναι ο κυνηγός από χωριό της Πρέβεζας και όπως μας είπε, όσα είδε να συμβαίνουν στην περιοχή του κατά την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο δεν τα έχει ξαναδεί στη ζωή του!
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κιμάς με τον οποίο επιστρέφουν στην Ιταλία οι κυνηγοί, πωλείται σε εστιατόρια πολυτελείας… Και τα μπιφτέκια φτάνουν στον καταναλωτή- πελάτη, έναντι των δεκαπέντε ευρώ το καθένα.
Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη που κάνει η εφημερίδα «Κυνηγετικά Νέα» ότι οι «κυνηγότοποι» και τα θηράματα της Ηπείρου έχουν αρχίσει να… πωλούνται σε Ιταλούς κυνηγούς, τους οποίους οργανωμένα προσελκύουν προς τη χώρα μας επαγγελματικές «παρέες» ντόπιων από την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και άλλες περιοχές της Ηπείρου.
Τα Ιταλικά κυνηγετικά σάιτ είναι αυτή τη στιγμή γεμάτα από αγγελίες, που καλούν όσους Ιταλούς ενδιαφέρονται, να… αποβιβασθούν στην ελληνική ακτή και να κυνηγήσουν στην Ήπειρο, στα Τρίκαλα, στη Μακεδονία και αλλού.
Και όπως ανακάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα των «Κυνηγετικών Νέων», σε όλη αυτήν τη νέα «μπίζνα» είναι αναμειγμένοι Έλληνες κυνηγοί, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες εστίασης από την Ήπειρο, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, πλέον, στον κυνηγετικό τουρισμό!
οο
Πηγή ➤