Φωτογραφίζω τις ομορφιές του τόπου μου.... Δείξε το τόπο σου μέσα από την δικιά σου ματιά….. Μια φωτογραφία… Μια εικόνα…Χίλιες ομορφιές… Θάλασσα , βουνό , γραφικά σημεία και ξωκλήσια,πανέμορφα δάση , σε βουνό και πεδιάδα,αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία κι 'όπου τρέχει ο νους σας!!! Όλα τα'χει τούτος ο τόπος…! Φωτογραφιστε,στειλτε μας και κοινοποιηστε τις ομορφιες του νησιου μας....Μπακαουκας Σταματης.

IMG_5713.JPG
Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας του ΝΟΒΣ στην αίθουσα του Ξενοδοχείου “MELINA RESORT.”
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αιδεσιμότατος π. Παναγιώτης Μούλτος και τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Σαλαμίνος κα Ισιδώρα Νάννου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, ο Πρόεδρος του Δημ. Λιμ. Ταμείου Σαλαμίνος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής η καΆρτεμις Νταγιάντα, ο Επίτιμος Αρχηγός Λιμανικού Σώματος Ναύαρχος κ. Χρήστος Δελημιχάλης,

-->

ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοτικού Διαμερίσματος Σαλαμίνος, από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο Αντιπρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής, ο Γ. Γ. της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης, και μέλος της Επιτροπής Δραστηριότητας, οι Πρόεδροι Ναυτικών Ομίλων, Συλλόγων της Σαλαμίνας, ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Σαλαμίνος κ. Χρόνης Μιχαλάκης, πολλοί φίλοι και τα μέλη του ΝΟΒΣ.


IMG_5729.JPG
IMG_5740.JPG
IMG_5744.JPG
Ο Πρόεδρος του ΝΟΒΣ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του ΝΟΒΣ περασμένου χρόνου, που σε λίγες γραμμές ήταν:
·         Για πρώτη φορά το 2016, οι μικροί αθλητές του ΝΟΒΣ κατέκτησαν Πανελλήνιες διακρίσεις στην Ιστιοπλοΐα. Στο Πανελλήνιο Κύπελλο Όπτιμιστ που έγινε στην Καλαμάτα, η 3η Πανελλήνια θέση και η κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στα Κορίτσιατης Βάλιας Συρίγου καταχτήθηκε μεταξύ 280 συμμετεχόντων αθλητών. Επίσης η 1η Πανελλήνια Θέση και την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στους Παίδες από τον αθλητή Ιωάννη Παπαδόπουλο, καθώς επίσης και η επιτυχία της Σεμίνας Φράττη που κατέκτησε την 3η Πανελλήνια θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο στις Νεανίδες, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕUROPE που έγινε στο Πόρτο Ράφτη.
·         Η διοργάνωση με την βοήθεια του Δήμου με μεγάλη επιτυχία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  BUG Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων 2016 στην Σαλαμίνα με συμμετοχή 36 Αθλητών από 18 Ναυτικούς Ομίλους από όλη την Ελλάδα.
·         Η συμμετοχή των μικρών αθλητών του ΝΟΒΣ το 2016 σε αγώνες ιστιοπλοΐας:
·         σε  5    Πανελληνιά Πρωταθλήματα
·         σε  4    Περιφερειακά Πρωταθλήματα
·         σε  20  Διασυλλογικούς αγώνες
·         Ο συνολικός αριθμός συμμετοχών των αθλητών του ΝΟΒΣ σε αγώνες το 2015 ανέρχεται σε 140.
·         Η Διοργάνωση δύο διασυλλογικών αγώνων στον κόλπο της Σαλαμίνας με 54 συμμετοχές αθλητών τον Ιούνιο και 110 τον Οκτώβριο.
·         Η διοργάνωση με την συμπαράσταση του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου δίμηνης δωρεάν Ακαδημίας Ιστιοπλοΐας για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Σαλαμίνας, τους καλοκαιρινούς μήνες, στην οποία φοίτησαν 65 παιδάκια, και γνώρισαν το άθλημα και τις χαρές της ιστιοπλοΐας.
·         Η Διοργάνωση στην ανοιχτή θάλασσα του αγώνα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2016» με τονΣύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Δημοτών Περάματος στην διαδρομή Ψυτάλλεια – Σαλαμίνα, Κόλπος Σαλαμίνας μεταξύ σημαντήρων και Φανερωμένη  –  Πέραμα, πραγματοποιώντας περίπλου του νησιού σε ένα Σαββατοκύριακο, ιστιοπλοώντας στα θέατρα των επιχειρήσεων της μεγάλης ναυμαχίας
·         Η Διοργάνωση  Σχολείων Ανοιχτής Θαλάσσης με το νεότευκτο ιστιοπλοϊκό σκάφος “MY WAY”  που μας παραχωρήθηκε  ευγενικά για αυτό τον λόγο, από τον ιδιοκτήτη του, σχεδιαστή και κατασκευαστή, τον ναυπηγό κ. Βασίλειο Κωστούλα
·        Η Διοργάνωση σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών, δύο αγώνων τηλεκατευθυνόμενων ιστιοφόρων
·         Η Διοργάνωση δύο καθαρισμών ακτών τον Μάιο και τον Οκτώβριο υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος “HELMEPA”  ως συνεισφορά στο Περιβάλλον
·         Στο λιμάνι και ειδικά στο τμήμα που μας έχει παραχωρηθεί, προβήκαμε σε αναβαθμίσεις στην φυσική Ασφάλεια των αγκυροβολίων με τοποθέτηση βασικής αλυσίδας που μας προμήθευσε το ΔΛΤΣ μέσω του Π.Ν από τα παροπλισμένα πλοία.
·         Η υποστήριξη συμβολικά της δικαστικής προσπάθειας του κ. Αντιπεριφερειάρχη για την Κυνόσουρα
·         Η Αύξηση του αριθμού των ναυταθλητικών σκαφών με 1 Laser και 3 Optimist και 1 BUG.
·                Η Ανακοίνωση, ότι η ΕΙΟ εμπιστεύθηκε στον ΝΟΒΣ την διοργάνωση του Α’ Περιφερειακού Πρωταθλήματος Laser4,7 Αθηνών 2017 που θα διεξαχθεί στην Σαλαμίνα στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2017.
Ζήτησε ως είναι ευθύνη, μέλημα και υποχρέωση της πολιτείας την δημιουργία ναυταθλητικών υποδομών στο νησί που έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες και Παγκοσμιονίκες ναυταθλητές. 
Ανέπτυξε τον προγραμματισμό δράσης του ΝΟΒΣ για το 2016 που περιλαμβάνει:
·         Αγώνα ιστιοπλοΐας ανοιχτής Θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2017» τον Σεπτέμβριο
·         Διασυλλογικό αγώνας τριγώνου «Κύπελλο Σαλαμινομάχων 2017» τον Νοέμβριο
·         Συμμετοχή αθλητών σε αριθμό διασυλλογικών, περιφερειακών και πανελληνίων αγώνων.
·         Καθαρισμούς ακτών στα HELMEPA
·         Αγώνες τηλεκατευθυνόμενων ιστιοφόρων σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών, «Κύπελλο Σαλαμίνος»
Η κα Δήμαρχος συνεχάρη τον ΝΟΒΣ για τις δράσεις του και απένειμε μαζί με τους λοιπούς επισήμους, τα βραβεία στους νεαρούς αθλητές ιστιοπλοΐας και δήλωσε την συμπαράστασή της στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων. Επεσήμανε ότι αρκετά ιστιοφόρα την περασμένη χρονιά κόσμησαν το λιμάνι της Σαλαμίνας κι αυτό μπορεί να αποτελέσει την αρχή για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη. Τόνισε με έμφαση ότι η Ελλάδα έχει μια τεράστια ναυτική παράδοση και ναυταθλητές αποτελούν τους συνεχιστές της παράδοσης αυτής. Τέλος, ευχήθηκε καλή χρονιά και πολλές επιτυχίες στον Ναυτικό Όμιλο Βουρκαρίου Σαλαμίνας.IMG_5768.JPG
IMG_5798.JPG
IMG_5816.JPG
IMG_5812.JPG


IMG_5826.JPG
IMG_5832.JPG
IMG_5835.JPG
Τιμήθηκαν οι Πανελληνιονίκες αθλητές του ΝΟΒΣ Σεμίνα Φράττη, Βάλια Συρίγου και Γιάννης Παπαδόπουλος με το Κύπελλο Αγωνιστικότητας και η Δήμητρα Νομικού με το Κύπελλο Αθλητικής Αλληλεγγύης.
Τιμητικές Πλακέτες απονεμήθηκαν στο Λύκειο Ελληνίδων (Παράρτημα Σαλαμίνος) στην Φιλαρμονική Δήμου Σαλαμίνος και στον κ. Στέλιο Γλυνό δωρητή ενός σκάφους LASERγια την προσφορά τους στον ΝΟΒΣ  
Έγινε η απονομή Διπλωμάτων Ιστιοπλοΐας στους αποφοίτους της Σχολής.
Το τυχερό νόμισμα της Βασιλόπιτας κέρδισε ο Επίτιμος Αρχηγός του Λ.Σ. Ναύαρχος Χρήστος Δελημιχάλης


Εκ του  Διοικητικού  Συμβουλίου