Φωτογραφίζω τις ομορφιές του τόπου μου.... Δείξε το τόπο σου μέσα από την δικιά σου ματιά….. Μια φωτογραφία… Μια εικόνα…Χίλιες ομορφιές… Θάλασσα , βουνό , γραφικά σημεία και ξωκλήσια,πανέμορφα δάση , σε βουνό και πεδιάδα,αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία κι 'όπου τρέχει ο νους σας!!! Όλα τα'χει τούτος ο τόπος…! Φωτογραφιστε,στειλτε μας και κοινοποιηστε τις ομορφιες του νησιου μας....Μπακαουκας Σταματης.

DSC_0123.JPG
Το Σάββατο 14 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος μετέβη στην Σαλαμίνα, προκειμένου να επισκεφθεί την παραθαλάσσια περιοχή Πόρτο Φίνο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη φαινόμενο κατολίσθησης, για την εκτίμηση της κατάστασης.
Το φαινόμενο έχει ήδη επηρεάσει / καταστρέψει μία οικεία, ενώ έχει επιφέρει σοβαρές ζημιές σε 2 επιπλέον κατοικίες.
Για το εν λόγω φαινόμενο υπάρχει έκθεση αυτοψίας από ειδικό γεωλόγο και πρόκειται να γίνει γεωλογική χαρτογράφηση της περιοχής, οριοθέτηση των γεωλογικών σχηματισμών και της κατολισθαίνουσας περιοχής κλπ.
Για όλα τα ανωτέρω πρόκειται να συνταχθεί μελέτη με συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις αντιστήριξης και διαστασιολόγησης. Από την εν λόγω μελέτη θα προκύψουν και τα μέτρα άμεσης προτεραιότητας.


Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το σταθμό εθελοντών πυροσβεστών-διασωστών στα Σελήνια και το νέο όχημα που παραχωρήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα στο οποίο εκδόθηκαν πινακίδες με μέριμνα της Π.Ε. Νήσων. Ο κ. Χατζηπέρος ευχήθηκε στους διασώστες να έχουν μια καλή και ήρεμη αντιπυρική περίοδο.