Φωτογραφίζω τις ομορφιές του τόπου μου.... Δείξε το τόπο σου μέσα από την δικιά σου ματιά….. Μια φωτογραφία… Μια εικόνα…Χίλιες ομορφιές… Θάλασσα , βουνό , γραφικά σημεία και ξωκλήσια,πανέμορφα δάση , σε βουνό και πεδιάδα,αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία κι 'όπου τρέχει ο νους σας!!! Όλα τα'χει τούτος ο τόπος…! Φωτογραφιστε,στειλτε μας και κοινοποιηστε τις ομορφιες του νησιου μας....Μπακαουκας Σταματης.


Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της Αττικής καθώς εξακολουθεί να σιγοκαίει η φωτιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Η έντονη οσμή καμένου πλαστικού κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική ιδιαίτερα στα δυτικά και νότια προάστια.  Η έντονη δυσοσμία προκαλεί την ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η καύση πλαστικών μπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων (διοξίνες, φουράνιο κ.ά.).

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια, ώστε να προχωρήσει η κάλυψη της καιγόμενης επιφάνειας με χώμα, μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος να σβήσει η φωτιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί χώμα και μηχανήματα γιατί δεν σβήνουν διαφορετικά τέτοιες φωτιές. «Δυστυχώς ο προκάτοχός μου είχε κάνει μια τέτοια κίνηση αλλά την προηγούμενη φορά που έγινε αυτό δεν πληρώθηκε ο εργολάβος» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Επιχειρούν σε 24ωρη βάση οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος και ενισχύθηκαν από μηχανήματα της περιφέρειας. Η επιχωμάτωση δεν είναι υπόθεση της πυροσβεστικής, είναι μια πανάκριβη υπόθεση. Χρειάζονται πάνω από 300 φορτηγά με χώμα. Δεν είναι αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε την Τρίτη στον ΣΚΑΙ ο Τάσος Μαυρόπουλος ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.   
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν σε παρακείμενο στην μονάδα ανακύκλωσης, οικόπεδο για τρίτη συνεχή φορά πήραν φωτιά ξερόχορτα.

πηγη:thetoc.gr