Φωτογραφίζω τις ομορφιές του τόπου μου.... Δείξε το τόπο σου μέσα από την δικιά σου ματιά….. Μια φωτογραφία… Μια εικόνα…Χίλιες ομορφιές… Θάλασσα , βουνό , γραφικά σημεία και ξωκλήσια,πανέμορφα δάση , σε βουνό και πεδιάδα,αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία κι 'όπου τρέχει ο νους σας!!! Όλα τα'χει τούτος ο τόπος…! Φωτογραφιστε,στειλτε μας και κοινοποιηστε τις ομορφιες του νησιου μας....Μπακαουκας Σταματης.


Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη Αστροεξόρμηση της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) στην Περιοχή Ντούνι Αμπελακίων στις 30-5-15, στα πλαίσια των Θερινών Παρατηρήσεων με τον τίτλο << Γνωρίστε τον Θερινό Ουρανό  της Ελλάδας>>. Η βραδιά ήταν υπέροχη και περιείχε πολλές δραστηριότητες όπως :Ουρανογραφία , Παρατήρηση των Πλανητών Αφροδίτης , Δία  Κρόνου ,Παρατήρηση μερικών Αντικειμένων Βαθέως Ουρανού  και φωτογράφηση της Σελήνης με DSLR.


Οι μικροί μας Φίλοι ενθουσιάστηκαν στην Θέα των Ουρανίων Σωμάτων και περιμένουν με χαρά την επόμενη Αστροπαρατήρηση μας. Για  όλη αυτήν  την δραστηριότητα μας μπορείτε να παρακολουθήσετε το νήμα. https://www.youtube.com/watch?v=oHEQA9Igs8s&feature=youtu.be
Ευχαριστούμε τα Μέλη μας που συνέβαλλαν με τα Τηλεσκόπιά τους σ’αυτην την δραστηριότητα ως επίσης και τους φίλους που παρευρέθησαν και στηρίζουν τις Δράσεις μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις Μητέρες που έφεραν τα παιδιά τους συμβάλλοντας στην προσπάθεια μας για την διάδοση της Επιστήμης της Αστρονομίας στις Νέες Γενιές.  
Σας περιμένουμε και στις επόμενες Θερινές Δραστηριότητες μας οι οποίες σας πληροφορούμε ότι εφέτος θα είναι πολύ περισσότερες.

                                                    Με Τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                     Σ . ΡΑΠΤΗΣ