Στη Σαλαμίνα και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα στις 29-05-2015 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 11:00 π.μ., συνήλθε σε Έκτακτη Συνεδρίαση η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου αυτής Δημ. Σ/λου κ. ΓΚΛΙΣΤΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, που έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 1566/85 και της αριθμ. Δ.4/186/11-2-87 απόφασης του Υπουργού Παιδείας με την παρουσία ( 4 ) τεσσάρων εκ των 8 ( οκτώ ) μελών της . Στη συνεδρίαση παραβρίσκεται και η υπάλληλος του Δήμου Βιρβίλη Ελένη ως γραμματέας της Επιτροπής.

  Αρχίζοντας τη Συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Π, εισηγείται το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά στην “Αλλαγή ορίων Σχολικής Περιφέρειας, σύμφωνα με κοινή αναφορά της Δ/ντριας του Δημοτικού Σχολείου Αιαντείου και του Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Φοίνικα, του Δήμου Σαλαμίνας”. Η Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της: 1. Την παρ. 1, άρθρο 1, του Π.Δ 201/1998( ΦΕΚ 161, τ.Α΄) 2. Το υπ' αριθμ. πρωτ. 91/13-05-2015 διαβιβαστικό έγγραφο της διευθύντριας του Δημ. Σχολείου Αιαντείου, προς την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Πειραιά 3. Το υπ' αριθμ. πρωτ. 4139/14-05-2015 διαβιβαστικό έγγραφο της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Πειραιά προς την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Σαλαμίνας, και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διευθυντή του δημοτικού Σχολείου Φοίνικα κο Μηνάογλου Νικόλαο, διευκρινίστηκε ότι μπορεί να δεχθεί μόνο δύο μαθητές στη Α΄τάξη, ενώ ο Δ/ντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου, κος Πίσσας Γεώργιος, διαβεβαίωσε ότι μπορεί να δεχθεί μέχρι και δεκαπέντε (15) μαθητές. Επίσης η Επιτροπή εστίασε στη δυσκολία της αλλαγής των σχολικών ορίων μέσα σε μια εβδομάδα το πολύ και μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, πρότειναν τα παιδιά τελικά να εγγραφούν στη Α΄τάξη του 2ου Δημοτικού σχολείου Σαλαμίνας. Στη συνέχεια ο κος Ηλιάδης Νεκτάριος ως εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σαλαμίνας, πρότεινε και την συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για την αλλαγή των σχολικών ορίων.

 Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από διαλογική συζήτηση η Επιτροπή Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α Το θέμα της αλλαγής των σχολικών ορίων να μείνει ως έχει και να γίνει ξανά συνεδρίαση της Επιτροπής, με την συμμετοχή και αρμοδίων υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σαλαμίνας, για να αποφασίσει σχετικά. Επίσης η Επιτροπή πρότεινε ως εναλλακτική λύση την χρήση κατάλληλης αίθουσας κτιρίου επί της οδού Λεωφόρος Κακής Βίγλας 164, η οποία ήδη είναι μισθωμένη από το Δήμο Σαλαμίνας , για να λειτουργήσει σαν Α΄ τάξη Δημοτικού, για το σχολικό έτος 2015-2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω αίθουσα διαθέτει δύο μπάνια, είναι καινούργια και διαθέτει επίσης και επαρκή προαύλιο χώρο. Η παρούσα να διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση. Έτσι συντάχθηκε και υπογράφτηκε.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΚΛΙΣΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ
 ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ(Τακτικό μέλος)
 ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Τακτικό μέλος)
ΗΛΙΑΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ(Τακτικό μέλος)