Mε ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε και φέτος με την δέουσα λαμπρότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Πνεύματος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αμπελακίων Σαλαμίνος.
Το απόγευμα παραμονή τις εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον κατάμεστο απο πλήθος πιστών Ιερό Ναό.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νείλος Μουσελής εφημέριος του ιερού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αμπελακίων Σαλαμίνος οπου ανήκει και ο Ιερός Ναός.
Μετά το πέρας ακολούθησε η λιτάνευση τις Ιεράς Εικονός στον ιστορικό αρχαίο λιμένα των Αμπελακίων (στον λίμενα που διεξήχθη η Ναυμαχία τις Σαλαμινος).
Μεταξύ των πιστών και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελακίων, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σεληνίων,η πρόεδρος της Κοινότητας Αιαντιου, η Αντιδήμαρχος Αμπελακίων, ο πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνος καθώς πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι συλλόγων.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά παρακληση κατά την οποία εψάλη από τους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Νάο.
Αξίζει να σημειωθεί οτι καθ'ολη την διάρκεια του τριημέρου η ρόη των προσκυνητών ηταν πολύ μεγάλη όλες τις ώρες τις ημέρας.