Φωτογραφίζω τις ομορφιές του τόπου μου.... Δείξε το τόπο σου μέσα από την δικιά σου ματιά….. Μια φωτογραφία… Μια εικόνα…Χίλιες ομορφιές… Θάλασσα , βουνό , γραφικά σημεία και ξωκλήσια,πανέμορφα δάση , σε βουνό και πεδιάδα,αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία κι 'όπου τρέχει ο νους σας!!! Όλα τα'χει τούτος ο τόπος…! Φωτογραφιστε,στειλτε μας και κοινοποιηστε τις ομορφιες του νησιου μας....Μπακαουκας Σταματης.

Μία σημαντική διάκριση για το 1ο ΕΠΑ.Λ Σαλαμίνας και για τους εκπαιδευτικούς Πέτρο Πούτο Ηλεκτρονικό Μηχ. και Παρασκευά Ανδριανό Μηχανολόγο Μηχ. ήρθε την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Τον περασμένο Νοέμβριο βραβεύτηκαν στους 8ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και πρόκειται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλScience on Stage in Europe που θα πραγματοποιηθεί από 17/6 έως 20/6 στο Λονδίνο, στο Queen MaryUniversity of London.

Η εργασία για την οποία βραβεύτηκαν και πρόκειται να παρουσιαστεί στο παραπάνω φεστιβάλ έχει τίτλο Μελέτη σχεδιασμός και κατασκευή Τηλεχειριζόμενου υποβρύχιου Οχήματος  (R.O.V) με κωδική ονομασία ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΙ v.1. Ο σχεδιασμός έγινε από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς και η κατασκευή πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές. Πρόκειται για μια καινοτόμα προσέγγιση στον τρόπο διδασκαλίας, που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μέσα από όλη την διαδρομή μιας πραγματικής κατασκευής - που μπορεί να ’χει και εμπορικές εφαρμογές -, να εφαρμόσουν βασικές αρχές της φυσικής, και να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις και δεξιότητες με την εμπλοκή τους σε πρωτότυπες εφαρμοσμένες τεχνολογίες των ειδικοτήτων τους.

Το παραπάνω Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο στην Ευρώπη και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, από το 2000. Σκοπό έχει την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, όσο αναφορά τις τεχνικές διδασκαλίας και την αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών, με χρήση καινοτόμων πειραμάτων σε μαθήματα Θετικών επιστημών. Συμμετέχουν 24 Ευρωπαϊκές Χώρες και ο Καναδάς και πάνω από 400 επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί. Οι αρτιότερες εργασίες που επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια βραβεύονται από την Πανευρωπαϊκή κεντρική επιτροπή τουScience on Stage in Europe.    

Σχετικοί σύνδεσμοι: 

 See the project  video of Petros Poutos and Paraskevas Adrianos: https://www.youtube.com/watch?v=gcPuO_SOwtM