Φωτογραφίζω τις ομορφιές του τόπου μου.... Δείξε το τόπο σου μέσα από την δικιά σου ματιά….. Μια φωτογραφία… Μια εικόνα…Χίλιες ομορφιές… Θάλασσα , βουνό , γραφικά σημεία και ξωκλήσια,πανέμορφα δάση , σε βουνό και πεδιάδα,αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία κι 'όπου τρέχει ο νους σας!!! Όλα τα'χει τούτος ο τόπος…! Φωτογραφιστε,στειλτε μας και κοινοποιηστε τις ομορφιες του νησιου μας....Μπακαουκας Σταματης.


ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΝΕΟ
Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας) κλείνοντας τον κύκλο των Μαθημάτων Λαϊκής Αστρονομίας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Αμπελακίων διοργανώνει Αστροπαρατήρηση με Τηλεσκόπια το Σάββατο 30-5-15 στην Περιοχή<< Άγιοι Πάντες>> ( Ντούνι Σεληνίων).Προσυγκέντρωση Δημοτικό Κατάστημα Αμπελακίων Ώρα 8:00μμ.Το πρόγραμμα της Παρατήρησης έχει ως κάτωθι.

1.Αναγνώριση & Εκμάθηση Αστερισμών στην Ουράνια Σφαίρα ( Ουρανογραφία )

2.Παρατήρηση Σελήνης & Αναγνώριση συγκεκριμένων περιοχών της Σεληνιακής Επιφάνειας.

3.Παρατήρηση του Πλανήτη Δια και αναφορά στα φυσικά χαρακτηριστικά του Πλανήτη.

4. .Παρατήρηση του Πλανήτη Κρόνου και αναφορά στα φυσικά χαρακτηριστικά του Πλανήτη.

5.Παρατηρηση Αντικειμένων Βαθέως Ουρανού.

6.Βασικες αρχές Αστροφωτογραφίας - Φωτογράφηση Σελήνης με DSLR.

Οδηγίες για την Παρατήρηση

Σεβόμαστε το Φυσικό Περιβάλλον δεν αφήνουμε απορρίμματα.

Απαγορεύεται το Κάπνισμα και κάθε Χρήση Πυρός.

Κατά την Παρατήρηση δεν χρησιμοποιούμε Φακούς παρά μόνον Ερυθρού χρώματος.

Φοράμε κλειστά παπούτσια και έχουμε μαζί μας Μπουφάν & Αντικουνουπικό.

Τα Θερινά Μαθήματα Λαϊκής Αστρονομίας θα συνεχιστούν με τον τίτλο  <<Μαθαίνοντας τον Θερινό Ουρανό της Ελλάδας >>, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Αγαπητοί Αστρόφιλοι θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

Κάποια άτομα αυτοαποκαλούμενα ως Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας <<Αρατος>> περιφέρονται με Τηλεσκόπια σε διάφορα σημεία της Σαλαμίνας καλώντας το κοινό για Παρατήρηση. Σας γνωρίζουμε ότι τα άτομα αυτά ουδεμία σχέση έχουν πλέον με την Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ). Είναι μια ομάδα χωρίς νομική  υπόσταση αποτελούμενη από του Κους Δ. Γκίκα , Κ. Μαυρίδη , Ε. Μουχτούρη και Α. Σιδηρόπουλο πρώην μέλη του Παραρτήματος Σαλαμίνας που προσπάθησαν να διαρρήξουν την ενότητα του Παραρτήματος γιαυτό και διαγράφησαν ( για αντιΚαταστατική συμπεριφορά )  με απόφαση του Δ.Σ η οποία επικυρώθηκε με απόλυτη πλειοψηφία από την Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος.

Οι ενέργειες τους δεν εξυπηρετούν το Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Έργο της Επιστήμης της Αστρονομίας αλλά στοχεύουν στην προσωπική τους προβολή.

                                                     Με Τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΤΑΜΙΑΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                         Φ. ΒΙΛΛΙΩΤΗ                    Σ. ΡΑΠΤΗΣ