Βελτιωμένος προβλέπεται σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου ο καιρός, στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όμως στα ανατολικά και τα νότια οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν.  Πάντως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα είναι καλός.      
 
Την Παρασκευή πιο αναλυτικά:                                                                                                                
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Το πρωί θα έχουμε ψύχρα έως και κρύο, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 23 βαθμούς.                                                                                
 
Στην  Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι 25 βαθμούς.                                 
 
Στην Πελοπόννησο, αναμένονται παροδικές νεφώσεις και στα ανατολικά και τα νότια λίγες σποραδικές βροχές. Στη δυτική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς, αλλά στην ανατολική δεν θα ξεπεράσει τους 23.                                                                                                              
Στα Κύθηρα θα πνέουν βοριάδες μέτριας έντασης.                                              
 
Στην Κρήτη, προβλέπονται βροχές και, από το μεσημέρι και μετά, καταιγίδες. Η ένταση των ανέμων θα είναι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20 με 22 βαθμούς.                                   
 
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα έχουμε κατά διαστήματα δυνατές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.                           
 
Στη Θεσσαλία ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με λίγες σποραδικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στη Μαγνησία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς.                                                                                  
 
Στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, προβλέπονται κατά τόπους δυνατές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 23 βαθμούς.                                               
 
Στην Αττική θα έχουμε: βροχές και καταιγίδες, που θα σταματήσουν νωρίς το απόγευμα,  βοριάδες 4 με 6 μποφόρ  και πτώση της θερμοκρασίας. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι 21 βαθμούς.                 
 
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται, τα ξημερώματα νεφώσεις και την υπόλοιπη ημέρα σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.